羅斯製造

m a d e . b y r o s s . n e t

JUMP by NATIVE UNION 一次難忘的Kickstarter經驗

20141024-124642-2

大家無睇錯,係有三個,為什麼? 因為壞了,而且係好快就壞了。

但這個JUMP Cable係真心推介。Kickerstarter價USD85 連運費,唔算平,但用起上來感覺係超值。

正式講下佢有咩用,第一佢係一條有蘋果認證的Lightning Cable, 第二佢內置了800 mA. 1A的電池,可以為iPhone充到30%左右嘅電。比起之前的Fuel大一點但更實用。因為Fuel才只有600mAH, 而且沒有Lightning。

JUMP and Fuel

使用時,佢會先充滿iPhone或iPad的電,但當iPhone或iPad電到了100%佢就會自動轉到自我充電模式,基本上出下街,帶這個小東西就可以為iPhone帶來必要時的電力了。以現時iPhone 6的電力消費表現,加上這個JUMP,一天下來基本不用擔心了。

20141024-125003-4

不過,你也知道,Kickstarter不是品質保證的地方,很多產品,QC都好有問題,但沒想到我兩個都中招了。

第一個,線爛了,充不了電,也顯示iOS不支援。

照片

第二個,表面沒有任何問題,但完全不能用。

不過NATIVE UNION真係一間唔錯嘅公司。原本我只係想把問題話畀佢哋知,但估唔到佢哋連我原本想把壞的寄給他們再換貨的想法都不理,直接給我寄新的,雖然寄咗好久耐。但今天終於收到第一隻,而且唔係hea 包裝,係全新的一隻,第二隻仲未收到係因為兩隻唔係同時壞的,所以第二隻仲等緊。

所以為了表揚,寫這編blog紀念一下。

Leave a Reply


%d 位部落客按了讚: